Over dr. Maaike de Vries

Rode draad in de loopbaan van dr. Maaike de Vries is het scheppen van helderheid in complexiteit en bijdragen aan ontwikkeling en groei. Ze is energiek, kleurrijk, daadkrachtig en loyaal. Ze denkt analytisch en strategisch, is sensitief voor mensen, processen, onderstromen en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Naast een brede generalistische kennis heeft ze specifieke expertise op het gebied van stelsel en bekostiging van de zorg, leefstijlgeneeskunde, innovatie en digitalisering/eHealth.

Naast haar werk voor Springh is Maaike de Vries professioneel toezichthouder ‘nieuwe stijl’ in de zorg. Ze is lid van de Raad van Toezicht van GGZ Rivierduinen, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Institute for Positive Health en voorzitter van de Federatie Landbouw en Zorg.

Eerder maakte Maaike van de pilot Keer Diabetes2 Om een bloeiende startup, leidde ze bij het RIVM de Volksgezondheid Toekomst Verkenning en werkte ze bij De Argumentenfabriek waar ze de sector Zorg opzette en tot een succes maakte. De afgelopen jaren publiceerde ze meerdere bestsellers.

Maaike de Vries (1972) groeide op in Enschede, Groningen en Maastricht. Ze studeerde Cum Laude af in de gezondheidswetenschappen en promoveerde in Nijmegen. Met haar man, zoon en dochter woont ze in Den Haag bij de duinen en de zee.

Download het CV van Maaike de Vries

Neem contact op

Algemene voorwaarden  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring